ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑ  

Okroshka από τη Ρωσία

Υλικά

  • 4 πατάτες

  • 3 ραπανάκια

  • 2 αυγά

  • 250 γραμμάρια παριζάκι

  • Κρεμμύδι πράσινο

  • 2 αγγουράκια φρέσκια

  • 1 λίτρο ξινόγαλο

 Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν. Παράλληλα βράζουμε τα αυγά. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το παριζάκι, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα αγγουράκια και τα ραπανάκια. Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε. Μοιράζουμε τα υλικά σε 4 πιάτα για σούπα και προσθέτουμε στο τέλος το ξινόγαλο. Η κρύα σούπα μας είναι έτοιμη.

 

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο

  • 400 γρ. αρακά

  • 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο

  • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σοκολάτα                                                                       

  • 2 κουταλιές της σούπας τσίλι σκόνη

  • Μισό κουταλάκι γαρύφαλλο

  • Μισό κουταλάκι κανέλα

  • Μισό κουταλάκι πάπρικα γλυκιά

  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ντομάτα

  • 2 κουταλιές της σούπας  λάδι

  • Αλάτι

Εκτέλεση                                                                                                            

Παραδοσιακό μεξικάνικο πιάτο με κοτόπουλο, σοκολάτα και τσίλι! Kόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες ενώ ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα για να ροδίσουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το χυμό της ντομάτας και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.

 

 

Fajitas χοιρινά από το Μεξικό

 

Υλικά

  • 450 γραμμάρια άπαχο χοιρινό κρέας χωρίς κόκκαλο κατά προτίμηση μπούτι
  • 1 πράσινη πιπεριά σε λεπτές φέτες κομμένες σε μπουκιές
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες και χωρισμένο σε δαχτυλίδια
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο                                                                         
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού bottled hot pepper sauce
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι                                                                          
  • 1 πακέτο τορτίγιες αλευριού

Εκτέλεση

Αρχικά κόβουμε το χοιρινό κρέας, κατά προτίμηση μπούτι χοιρινό ,σε λωρίδες πάχους 1 εκατοστού περίπου. Ξεκινάμε την προετοιμασία για τη σάλτσα με την οποία θα συνοδεύσουμε το χοιρινό. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ξίδι,2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι, 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες,1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη,
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο,1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και τη σος και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Βάζουμε και το χοιρινό στο μπολ και το ανακατεύουμε ώστε να απορροφήσει όσο το δυνατόν τη γεύση από τα υπόλοιπα υλικά. Για τον ίδιο λόγο, το αφήνουμε μέσα στο μπολ μισή ώρα περίπου. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Το λάδι σε δυνατή φωτιά χρειάζεται 1 λεπτό για να ζεσταθεί. Στο σημείο αυτό ρίχνουμε μέσα το κρέας μαζί με το κρεμμύδι και την πιπεριά. Ανακατεύουμε και τηγανίζουμε για 5 λεπτά, μέχρι το κρέας να πάρει χρώμα και το κρεμμύδι και η πιπεριά να μαλακώσουν. Μπορούμε να σερβίρουμε το χοιρινό με τορτίγιες αλευριού, γεμίζοντας κάθε τορτίγια με τη σάλτσα από το χοιρινό.

 

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γραμμάρια πατάτες

  • 120 γραμμάρια λευκό αλεύρι σκληρό ( η δόση δεν είναι απόλυτη, όσο περισσότερα υγρά έχουν οι πατάτες, τόσο περισσότερο αλεύρι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε)

 Εκτέλεση

Πρόκειται για ένα πανάρχαιο πιάτο που ετοιμαζόταν με διαφορετικά είδη αλευριού, έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ρώμη... Ανάλογα με την περιοχή και τις τοπικές συνταγές της Ιταλίας προστίθενται και άλλα υλικά, δείτε πως θα φτιάξετε σπιτικά νιόκι πατάτας...Πλένουμε τις πατάτες και χωρίς να τις καθαρίσουμε, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό. Ανοίγουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν. Τις βράζουμε περίπου 30 λεπτά και ελέγχουμε αν είναι έτοιμες με ένα πιρούνι. Αν το πιρούνι διεισδύει εύκολα στο κέντρο τους, τότε έχουν βράσει όσο πρέπει. Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα, προσέχοντας να μην τις θρυμματίσουμε. Αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν περίπου 1 ώρα μέσα σε ένα σουρωτήρι. Μόλις κρυώσουν οι πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε. Στη συνέχεια τις λιώνουμε μέσα σε ένα μπολ με ειδικό εργαλείο, χωρίς να αφήσουμε μεγάλα κομμάτια. Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα συμπαγές αλλά όχι πολύ σκληρό. Το μείγμα πρέπει να μη θρυμματίζεται σε ψίχουλα μέσα στα χέρια μας αλλά να κολλάει στα δάχτυλά μας. Κόβουμε το μείγμα σε 5 κομμάτια. Αλευρώνουμε μια ξύλινη επιφάνεια και ακουμπάμε επάνω τα κομμάτια. Σχηματίζουμε μπαστουνάκια διαμέτρου περίπου 1,5 εκατοστό. Τα κόβουμε σε κομμάτια περίπου 1,5 εκατοστό το καθένα, με ένα μαχαίρι λείο, χωρίς δόντια. Αλευρώνουμε καλά ένα μεγάλο δίσκο. Με το αριστερό μας χέρι αν είμαστε δεξιόχειρες, κρατάμε ένα τρίφτη ώστε να έχει κλίση 45 μοιρών. Με το δεξί μας χέρι, παίρνουμε ένα κομμάτι από αυτά που έχουμε κόψει, τα ακουμπάμε επάνω στον τρίφτη και ασκώντας ελαφρά πίεση με τον αντίχειρα, το κυλάμε επάνω στον τρίφτη. Έπειτα το αφήνουμε να πέσει απευθείας μέσα στον αλευρωμένο δίσκο. Προσέχουμε τα νιόκι να μην ακουμπήσουν το ένα το άλλο, γιατί κολλάνε πολύ εύκολα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλα τα κομμάτια. Στο τέλος, κάθε νιόκι θα είναι από τη μια πλευρά του βαθουλωτό και από την άλλη φουσκωτό με γραμμώσεις, οι οποίες θα συγκρατήσουν καλά τη σάλτσα.

 

 

Υλικά

  • 500 γραμμάρια φιλέτο μοσχαρίσιο γάλακτος

  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη στα τέσσερα

  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη στα τέσσερα

  • 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο στα τέσσερα

  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρόγια τη μαρινάδα:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό

  • 1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο ξερό

  • 1 λεμόνι ακέρωτο ( θα χρειαστούμε το ξύσμα του)

  • 250 ml ελαιόλαδο

  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι Υλικά για 2 άτομα

Εκτέλεση

Μοιάζει με το δικό μας σουβλάκι αλλά είναι πολύ υγιεινό πιάτο...Πλένουμε το φιλέτο. Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου. Κόβουμε το φιλέτο γάλακτος σε 6 κομμάτια και το βάζουμε μέσα στη μαρινάδα για 2-3 ώρες, τοποθετώντας το σκεύος στο ψυγείο. Αφού μείνει μέσα στη μαρινάδα, το βγάζουμε από το ψυγείο και περνάμε ένα ένα τα κομμάτια του κρέατος στη σούβλα. Βάζουμε εναλλάξ ένα κομμάτι κρέας, ένα κομμάτι πράσινη πιπεριά, ένα κομμάτι κόκκινη πιπεριά, ένα κομμάτι κρεμμύδι και ξανά κρέας μέχρι να γεμίσει η σούβλα. Τοποθετούμε την σούβλα στην καυτή σχάρα, αφήνοντας την από κάθε πλευρά μόνο 3-4 λεπτά για να παραμείνει το κρέας μέτρια ψημένο. Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζουμε από το φούρνο και την πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι. Μπορούμε να συνοδεύουμε τη σούβλα με φρέσκιες λεπτοκομμένες τηγανιτές πατάτες.

 

 

Υλικά

  • Μισό κιλό μπριζόλα μοσχαρίσια σε λεπτές φέτες

  • 270 γραμμάρια νούντλς αυγού

  • 1 κουταλιά του γλυκού τσίλι

  • 2 κουταλιές του γλυκού τσίλι σως

  • 200 γραμμάρια μανιτάρια σε λεπτές φέτες

  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

  • 200 γραμμάρια μπιζέλια κομμένα λεπτά                                                                                           

  • 80ml soy σως

  • 1 κουταλιά της σούπας oyster σως

  • 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο

  • 2 κουταλιά του γλυκού σησαμέλαιο

Εκτέλεση

Ένα πιάτο με επιρροές από την Ανατολή και την κινέζικη διατροφή! Σε ένα μπολ ρίχνουμε το soy σως, το σησαμέλαιο, το τσίλι, το σκόρδο, τις καυτερές πιπεριές και το oyster σως και μαρινάρουμε το κρέας για 10 λεπτά. Βράζουμε τα νούντλς για 5 λεπτά και προς το τέλος του βρασμού τους προσθέστε τα μπιζέλια και σουρώνουμε. Ζεστάνουμε το ηλιέλαιο σε γουόκ ή σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα μοσχαρίσια φιλετάκια με τη μαρινάδα τους και ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα των νούντλς αλλά και τα μανιτάρια, ανακατεύουμε και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και αυτά.

 

Υλικά

  • 4 κομμάτια μοσχαρίσιο κότσι

  • 3 κουταλιές της σούπας μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη

  • 3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο

  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

  • Μισό φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο

  • 1 πιπεριά καυτερή πράσινη ψιλοκομμένη

  • 1 καρότο κομμένο σε φέτες

  • 5 σκελίδες σκόρδο

  • 2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί

  • 3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο

  • 1 πελτές ντομάτα

  • Μισό κουταλάκι του γλυκού θυμάρι

  • 2 φύλλα δάφνης

  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι

  • 2 κουταλάκια του γλυκού κακάο

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

  • Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση

Ιταλική συνταγή για μοσχάρι με κόκκαλο! Σοτάρουμε το μπέικον σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας. Όταν το κρέας πάρει χρώμα, το βγάζουμε έξω και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σέλερι, το καρότο και το σκόρδο για περίπου 10 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε ώστε να μείνει μισό από το υγρό μας. Βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα το κρέας, τα λαχανικά, το ζωμό, τα μπαχαρικά, τα αρωματικά και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά. Μετά από 90 λεπτά, αφαιρούμε το κρέας και τη δάφνη και προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει. Ξαναβάζουμε μέσα το κρέας και αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση.

 

Dillkott από τη Σουηδία

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 ½ κιλά μοσχάρι σπάλα ή καπάκι με τα κόκκαλα

  • 1 λίτρο νερό

  • 1 καρότο χοντροκομμένο

  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

  • 2 φύλλα σέλινο χοντροκομμένα

  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 φύλλο δάφνη

  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο

  • 1 κρεμμύδι μέτριο χοντροκομμένο

  • 1 κλωνάρι θυμάρι

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

  • 1 μάτσο άνηθο

  • 1 αυγό ( θα χρειαστούμε τον κρόκο του)

  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Μια συνταγή για βραστό μοσχάρι...Πλένουμε το κρέας για να καθαρίσει και να φύγουν τα αίματα. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά, για τον άνηθο προσέχουμε να κόψουμε σε χοντρά κομμάτια τα κοτσάνια τα οποία θα βράσουν μαζί με το κρέας. Κρατάμε τα φύλλα και τα ψιλοκόβουμε για να τα προσθέσουμε στο σερβίρισμα. Στη συνέχεια  κόβουμε το μοσχάρι σε κύβους 2 εκατοστών, ξεχωρίζοντάς το από τα κόκκαλα. Το τοποθετούμε σε γάστρα ή κατσαρόλα μαζί με τα κόκκαλα. Ρίχνουμε μέσα στη γάστρα ή στην κατσαρόλα το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλινο, τη δάφνη, το θυμάρι και τα κλωνάρια άνηθο. Σκεπάζουμε το κρέας με νερό και το βάζουμε να βράσει. Μόλις δούμε ότι αρχίζει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 40 λεπτά ή περισσότερο μέχρι να μαλακώσει. Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα, αφαιρούμε το κρέας και τα κόκκαλα από το ζουμί. Ξεχωρίζουμε και πετάμε τα κόκκαλα. Περνάμε το ζουμί από σουρωτήρι. Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο και το λιώνουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ζωηρά με σύρμα. Καθώς ανακατεύουμε, προσθέτουμε σταδιακά το ζουμί, μέχρι να δέσουν τα υλικά και να δημιουργηθεί μια λευκή σάλτσα. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αν χρειάζεται, λίγο ζουμί. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το ξίδι, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια βάζουμε το κρέας μέσα στη σάλτσα και περιμένουμε να πάρει βράση. Μόλις αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα άνηθου που έχουμε κρατήσει. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα

 

Υλικά

για 4 άτομα

 

  • 1 κιλό κολοκύθα
  • 3 κουταλιές της σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας κόκκοι ροζ πιπέρι, χοντροκοπανισμένοι
  • 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
  • 1 φλιτζάνι φύλλα δυόσμο
  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη
  • αλάτι

Εκτέλεση

Μια ιδιαίτερη συνταγή από το Ισραήλ...Καθαρίζουμε την κολοκύθα από τη φλούδα και τους σπόρους. Την κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τις φέτες κολοκύθας σε ένα απλωτό σκεύος και τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη. Τις αφήνουμε με τη ζάχαρη για 60 λεπτά και στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Βάζουμε του σησαμέλαιο σε ένα τηγάνι, ανοίγουμε τη φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα το σουσάμι και το σοτάρουμε ώστε να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και αναμειγνύουμε με το σουσάμι για να δημιουργηθεί μια σάλτσα η οποία θα αποτελέσει το ντρέσινγκ της σαλάτας μας. Μεταφέρουμε τις φέτες κολοκύθας σε μια απλωτή πιατέλα, περιχύνουμε το ντρέσινγκ, πασπαλίζουμε το ροζ πιπέρι και προσθέτουμε τα φύλλα δυόσμου. Τέλος, βάζουμε όση ποσότητα αλάτι θέλουμε. Η σαλάτα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

 

 

Υλικά

  • Μισό κιλό μοσχάρι

  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

  • 1 ποτήρι ζωμό κρέατος

  • 1 ξυλάκι κανέλας

  • 4 γαρύφαλλα

  • 1 κουταλάκι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Παραδοσιακή μεξικάνικη γεύση! Κόβουμε σε κύβους το κρέας και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κρέας, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και το ζωμό. Σιγοψήνουμε για 30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, κόβουμε το κρέας σε ίνες. Ετοιμάζουμε τις τορτίγιες, ρίχνουμε τη γέμιση και σερβίρουμε με σάλτσα από ψιλοκομμένες ντομάτες, φρέσκα κρεμμυδάκια, πάπρικα και λίγο χυμό λεμονιού.

 

 

  • 2 1/3 φλιτζάνια βρώμη

  • Μισό φλιτζάνι βούτυρο κομμένο σε κομμάτια

  • 1/4 του φλιτζανιού σιρόπι

  • Μισό φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Νόστιμα και υγιεινά! Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, τη ζάχαρη και το σιρόπι και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να διαλυθεί η ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βρώμη και το αλάτι, ανακατεύοντας συνεχώς. Βάζουμε το μείγμα σε ταψί που έχουμε βουτυρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

 

 

Υλικά

  • 6 αβοκάντο                                                               

  • 100 γραμμάρια ψαχνό από κοτόπουλο                   

  • Λίγες γαρίδες                                                            

  • 3 κουταλάκια σούπας μαγιονέζα                                           

  • 1 βραστό αβγό                                                                    

  • 6 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα                                                                                            

  • Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση

Εξωτική γεύση! Κόβουμε τα αβοκάντο κατά μήκος και βγάζουμε το κουκούτσι. Αφού έχουμε βράσει το κοτόπουλό και τις γαρίδες μας, ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά, τα ανακατεύουμε και γεμίζουμε με αυτά τα αβοκάντο. Τα βάζουμε στο ψυγείο.

 

Υλικά

  • Τέσσερις κούπες κρύο γάλα                                                      

  • Μία κούπα ζάχαρη                                                        

  • Μία κούπα ρυζάλευρο                                                 

  • Μία κούπα άχνη                                                                                                               

  • Βούτυρο

Εκτέλεση

Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να γίνει μια κρέμα σφιχτή το γάλα, τη ζάχαρη και το ρυζάλευρο αφού πρώτα τα έχουμε ανακατέψει καλά. Αλείφουμε το ταψί με το βούτυρο και ρίχνουμε από πάνω την άχνη. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την κρέμα και την στρώνουμε με ένα κουτάλι. Βάζουμε το ταψί στη φωτιά και το αφήνουμε μέχρι να καεί η ζάχαρη σιγά-σιγά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά.

 

Υλικά

  • 4 φύλλα φύκι Nori

  • ρύζι για σούσι μαγειρεμένο

  • wasabi

  • πίκλες πιπερόριζας

  • σάλτσα σόγιας

  • καπνιστός σολομός ή τόνος στραγγισμένος χωρίς λάδι ή καβουρόψιχα

  • αβοκάντο ή αγγούρι

Εκτέλεση

Αρχικά κόβουμε το ψάρι ή την καβουρόψιχα  και το αβοκάντο ή το αγγούρι σε λεπτές λωρίδες. Βάζουμε σε ένα μπολ νερό και λίγο ξίδι για να βρέχουμε τα χέρια μας και ν απλώνουμε με μεγαλύτερη ευκολία το ρύζι επάνω στο φύκι Nori. Βάζουμε ένα φύλλο nori επάνω στον πάγκο, το φύλλο έχει δύο πλευρές, η μια είναι γυαλιστερή και η άλλη τραχιά και σκληρή. Απλώνουμε το ρύζι στη σκληρή πλευρά δημιουργώντας ένα στρώμα πάχους 4-6 χιλιοστών. Προαιρετικά αν θέλουμε πιο πικάντικη γεύση, βάζουμε λίγο wasabi. Μόλις τελειώσουμε με τη γέμιση τυλίγουμε το φύκι. Κρατάμε το ρολό με το αριστερό χέρι και με το δεξί το ραντίζουμε με νερό.

 

Συμβουλές

Για να μην κολλάει το ρύζι, βρέχουμε το μαχαίρι μας με νερό καθώς κόβουμε τα ρολά σε φέτες.
Για το τύλιγμα των maki sushi είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσουμε ένα bamboo mat το οποίο θα προμηθευτούμε από καταστήματα με είδη ασιατικής κουζίνας όπου θα βρείτε και τα υλικά για τη συνταγή.
Θα χρειαστούμε επίσης ένα πολύ κοφτερό ιαπωνικό μαχαίρι. Σερβίρουμε το σούσι σε πιατέλα, στη άκρη της βάζουμε μια μικρή ποσότητα wasabi και επίσης πίκλες πιπερόριζας(gari).Σε ένα ξεχωριστό μπολ μπορούμε να βάλουμε λίγη σάλτσα σόγιας.